Ukeslutt 9

Eveleigh Markets består av to store fabrikker med mye historie å fortelle. Bygget 100 år før jeg ble født, Eveleigh var tidligere Sydney’s største togstasjon og gav jobb til mange, også utenfor Australias grenser. Spesielt for aborginere var det attraktivt fordi det var bedre betalt enn arbeid på landet og deres utholdende arbeidskapasitet var ettertraktet. Det kom mange reisende fra andre deler av Australia for å få jobbe, men arbeidsrettigheter og lik lønn måtte kjempes frem.

Med alle disse nye arbeiderne ble det også utfordringer med bosted. Etter andre verdenskrig var aborginere fremdeles i høy grad diskriminert i Australia og det var vanskelig å bli godkjent som leietakere. Fattige, hvite arbeidsfolk som ville dele hjemmet sitt ble ofte løsningen.

Eveleigh er et symbol på politikk og teknologisk fremgang. Det er en av de tidligste multikulturelle arbeidsplassene i Australia.

Et år før jeg ble født, og 99 år etter at Eveleigh var ferdigbygget, ble stasjonen nedlagt. Jeg dro dit i dag på søndagsmarkedet, uvitende om hvor mye historie jeg pustet inn. Forrige semester bodde jeg ti minutter unna.

Det er i dag teater og restaurant i lokalene, og det ser slik ut:

Untitled-123

Untitled-124

Restauranten er delvis utendørs og skal definitivt besøkes når det blir litt varmere.

Translation:
Eveleigh markets was once the biggest railway workshop in Sydney. Employing thousands of people, many of them not from Australia, it is a piece of political history. Today it houses a Sunday market, a restaurant and a theatre. I had no idea how much history I was breathing in when I visited this place today. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s